Nieuws van de NVWV

Nieuwsberichten van de NVWV

Save the date; “Innovative techniques and grassland productivity”.

Beste Leden van de NVWV,

Graag willen we jullie uitnodigen voor de volgende themadag met als onderwerp “Innovative techniques and grassland productivity”.

Deze themadag wordt gezamenlijk georganiseerd door de NVWV en de Landswirtschaftkammer Nordrhein Westfalen.

De themadag gaat plaats vinden op het terrein van de Landwirtschaftskammer Elsenpaß 5, 47533 Kleve in Duitsland op 18 September 2019

Het programma en nadere details worden binnenkort bekend gemaakt.

Met vriendelijke groet

Het bestuur van de NVWV

NVWV Scriptieprijs 2019 **SCHRIJF JE IN**

NVWV Scriptieprijs

De Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Weide- en Voederbouw wil graag jongeren, geïnteresseerd in de weide- en voederbouw, stimuleren om zich serieus te verdiepen in deze discipline.

Om dit concreet vorm te geven en studenten in dit vakgebied te waarderen heeft de NVWV een NVWV scriptieprijs in het leven geroepen!

Wat?

ISSPA symposium kringlooplandbouw Wageningen 2019

Internationaal symposium kringlooplandbouw - ‘ISSPA dit jaar in Nederland’

Using tools to optimize plant production and quality, exploring the system approach. Oftewel: kringlooplandbouw.

 

Het ISSPA is een 2-jaarlijks internationaal symposium voor bodem- en plantexperts. De WUR en Eurofins Agro organiseren het 16e ISSPA symposium, dat na Hawaii en China neergestreken is in Wageningen. Het symposium vindt plaats van 17 – 20 juni in Wageningen.

 

Programma

‘Improving sown grasslands through breeding and management” EGF Zurich

EGF van 24 juni t/m 27 juni in Zurich. De European Grassland Federation (EGF) organiseert dit jaar - voor het eerst samen met Eucarpia - een symposium met als onderwerp ‘Improving sown grasslands through breeding and management”.

On behalf of the European Grassland Federation (EGF), the European Association for Research on Plant Breeding (EUCARPIA), Agroscope and ETH Zurich, we would like to invite you to the EGF-EUCARPIA Joint Symposium, to be held at ETH Zurich, Switzerland, from June 24 to June 27, 2019.

173e themadag NVWV: De rol van grasland in een toekomst met minder herkauwers

173e themadag NVWV: De rol van grasland in een toekomst met minder herkauwers
Datum: 30-10-2018
Locatie: Parochiaal Centrum "Ten Aard", Vaartstraat 40, 2440 Geel, België

De Nederlands-Vlaamse vereniging voor Weide- en Voederbouw (NVWV) nodigt u uit voor de themadag 'De rol van grasland in een toekomst met minder herkauwers'.
Deze themadag wordt gehouden op dinsdag 30 oktober 2018 bij Parochiaal Centrum "Ten Aard", Vaartstraat 40, 2440 Geel, België.

Programma:

Reinier van Leeuwen winnaar NVWV-scriptieprijs voor toepassen Nieuw-Zeelandse principes bij beweiding

Toepassen van Nieuw-Zeelandse principes bij beweiding leidt tot een hogere grasopbrengst. Dit kwam naar voren uit een scriptieonderzoek uitgevoerd door Reinier van Leeuwen, student Melkveehouderij bij Van Hall Larenstein in Velp.  De Nederlands-Vlaamse vereniging voor Weide- en Voederbouw (NVWV) beoordeelde zijn scriptie als winnaar van de NVWV-scriptieprijs. De prijs werd uitgereikt op donderdag 16 november tijdens de 171e NVWV-themadag ‘Graslandkompas; geef richting aan graslandbeheer’ bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. 

Pagina's