Nieuws van de NVWV

Nieuwsberichten van de NVWV

**Wegens het Corona Virus geen bijeenkomst**

Beste leden van de NVWV,

Helaas moeten we u mededelen dat de geplande themabijeenkomst op woensdagmiddag 25 maart a.s. themamiddag ‘Bomen en Grasland: Kansen voor Agroforestry in de melkveehouderij?’ niet doorgaat wegens het Corona virus.

De NVWV heeft besloten de richtlijnen van het RIVM te volgen om geen bijeenkomsten te organiseren in het risico gebied.  Voor updates kunt u de nieuwsberichten op onze site volgen.

 

Namens het bestuur, bedankt voor uw begrip,

 

Robin Wolf

 

176e themadag NVWV: ‘Bomen en Grasland: Kansen voor Agroforestry in de melkveehouderij?’

Op woensdagmiddag 25 maart a.s. organiseert de Nederlands-Vlaamse vereniging voor Weide- en Voederbouw een Themamiddag ‘Bomen en grasland: Kansen voor Agroforestry in de melkveehouderij?

Meerdere sprekers, waaronder dr.ir. Bert Reubens (onderzoeker Agroforestry bij ILVO in Vlaanderen) en mevr. ir. Boki Luske (onderzoeker Agronomie/ecologie bij LBI, Bunnik) zullen ons meenemen in de mogelijkheden van Boslandbouwsystemen met bijzondere aandacht voor toepassing in de melkveehouderij.
Tevens wordt u de gelegenheid geboden om op locatie kennis te maken met daadwerkelijke toepassing in de praktijk.

SUPER-G vraagt jullie hulp!

Super-G (https://www.super-g.eu/) is een horizon2020 project dat zich richt op ecosysteemdiensten van permanent grasland in Europa.

Wellicht heeft u even de tijd om een korte vragenlijst in te vullen over de intensiteit van permanent grasland. Dat zou ons enorm helpen bij het ontwikkelen van een typologie van permanent grasland. Het kost je ongeveer 5 tot 10 minuten.

Presentaties 175e Themadag nu beschikbaar!

Beste leden van de NVWV,

We kijken als bestuur terug op een geslaagde themadag die samen met o.a. de Landwirschaftskammer Nordrhein-Westfalen is georganiseerd in Haus Riswick

De presentaties zijn voor u beschikbaar gemaakt, u kunt deze vinden via de bovenbalk;

Kenniscentrum > Documenten

Hier vindt u ook alle presentaties van eerdere themadagen. 

 

Pagina's